ANJINA NAGRADA 2020/2021.

Dan škole obeležen je 11. maja dodelom dvadeset devete Anjine nagrade.


Nagradu dodeljuje Fondacija, koju je osnovala porodica Anje Vere Čolić, nekada učenice naše škole. O njenom talentu i, slobodno možemo reći ̶ stvaralaštvu, govorili su i ondašnji nastavnici i čitava generacija. Kažu da je umela da naslika sve što je videla, i bolje od toga, umela je da naslika čak i snove svojih vršnjaka. Nastavnici i stručna javnost kažu da je jednako kvalitetno radila sa svim materijalima ̶ drvetom, glinom, tekstilom, a izrađivala je i umetnički nakit. Bila je zreli likovni stvaralac sa šesnaest godina.

Velika je čast učestvovati na konkursu i osvojiti Anjinu nagradu. To je i prilika da učenici predstave svoj rad, talenat i tehniku. Razumljivo je da ova nagrada ima veliki značaj i može pripadati samo onom učeniku koji poseduje širok spektar umetničkih sposobnosti i kvaliteta. Ove godine za dodelu Anjine nagrade konkurisale su: Petra Čanović (III razred na Obrazovnom profilu tehničar dizajna enterijera i industrijskih proizvoda), Nikolina Popov (IV razred na Obrazovnom profilu tehničar dizajna ambalaže), Nada Tomić (IV razred na Obrazovnom profilu tehničar dizajna grafike), Laura Blagojević (IV razred na Obrazovnom profilu likovni tehničar), Katarina Lukić (IV razred na Obrazovnom profilu likovni tehničar) i Tara Tomić (IV razred na Obrazovnom profilu likovni tehničar).

Anjina nagrada je odlukom komisije dodeljena Nadi Tomić, učenici Obrazovnog profila tehničar dizajna grafike, čiji se rad izdvojio kreativnošću, originalnim ličnim izrazom, širokim izborom tema, zrelošću, umećem i veštom izvedbom, kako u slikarskim, tako i u crtačkim radovima.
Komisija je pohvalila Nikolinu Popović za lični izraz i zreo pristup razvoju ideje u okviru projektnih zadataka na stručnim predmetima i Taru Tomić za izuzetnu zrelost i crtačku veštinu pokazanu u studijama modela.
Čestitke Nadi Tomić – dobitnici Anjine nagrade i pohvaljenim učenicama Nikolini Popov i Tari Tomić!
Radovi učesnika izloženi su u prostorijama škole.
Direktorka:
Vesna Prcović

PDF