Umetnica Ana Đapović -dobitnica Srebrne nagrade

Bivša učenica naše škole Ana Đapović osvojila je drugu nagradu na internacionalnom umetničkom konkursu u Indiji, koji organizuje Svetski univerzitet dizajna

JOŠ

Nagrada za najbolji studentski film

Nataša Glišović, student master programa Animacija na Primenjenim umetnostima, nekadašnja je učenica Obrazovnog profila ambalaža. Natašin film “Mreža” dobio je nagradu

JOŠ

„Sedimenti i sentimenti” Vladinira Lalića u Muzeju grada Beograda

Mladi umetnik Vladimir Lalić predstavio se publici 13. novembra u Muzeju grada Beograda sa novom, neizlaganom serijom radova na pleksiglasu, interaktivnim „site specific“ instalacijama, video radom, kao i sa radovima iz prošlih faza, za koje je više puta nagrađivan. Lalić je najmlađi autor koji je dobio priliku da izlaže samostalno u Muzeju grada.

JOŠ

SAVA CVEK

Poseta svetski renomiranog dizajnera Školi za dizajn Poznato ime svetske dizajn scene Sava Čvek od petka član ALUMNI društva dizajnerske .
U kratkom razgovoru direktorka Jelena Medaković i gospodin Čvek dogovorili su buduću saradnju i postigli načelne okvire za predavanja i radionice koje će dizajner držati našim učenicima i profesorima.
Sava Čvek jedno je od najpoznatijih imena američke i svetske scene industrijskog dizajna i u svojoj bogatoj karijeri može se pohvaliti sardanjom sa njavećim proizvodjačima mobilijara. Doktorant Harvarda, predavač na Long Island school of design dane provedene u dizajnerskoj pamti još uvek.Sa entuzijazmom je prihvatio ponudu direktorke da u svoju agendu upiše termine za rad sa našim učenicima. www.scadevelopment.com

ALUMNI

Asocijacija bivših učenika naše škole osnovana 2010/11 po ugledu na sve svetske škole i nastala u želji da se omogući što lakši kontakt i druženje svih onih koje povezuje zajedničko iskustvo boravka u dizajnerskoj.

Naš član je - ponosni bivši djak Škole za dizajn ,voljan da učestvuje u radu i životu škole kao i da pomaže u postavjanju viših standarda u obrazovanju mladih umetnika i dizajnera.Svojim radom i profesionalnim angažmanom svaki alumni služi kao uzor sadašnjim generacijama.