SEKCIJA 

Bibliotečka sekcija formirana je u oktobru mesecu, školske 2016/2017. godine. Časovi su se realizovali tokom cele školske godine, prema planu i programu. Časovi su prilagođeni svim razredima naše škole, budući da je cilj realizacije ovih časova promocija čitanja i kulture izražavanja.
Veliku zahvalnost dugujemo učenicama četvrtog razreda Đurđiji Matić, Кatarini Marković i Кristini Radovanović, koje su bile nosioci aktivnosti, ali i prvi članovi bibliotečke sekcije u našoj školi.
Pozvani su učenici svih razreda da se pridruže radu bibliotečke sekcije!“Кao član ove sekcije, mogu da kažem da mi je pomogla da proširim interesovanja i podstakla je moj, uvek željan novina, istraživački duh. Obrađujemo teme koje mene i ostale članove jako zanimaju – tumačenje književnih dela koja nisu deo školske lektire, govorimo o jezičkim nedoumicama, o umetnosti i kulturi uopšte. Imamo plan i program za svaki mesec, teme su zaista raznovrsne.
Govorimo o bibliotečkim pojmovima, dekoraciji naše školske biblioteke, o medijskoj pismenoti, načinu dolaženja do informacija... Ovo je realtivno nova sekcija, prvi put se realizuje u našoj školi, te nam je zbog toga još interesantnija.” Кatarina Marković, IV-G